| Telefon: 0720.479.752 | Strada Oborului, nr.2, in spatele magazinului Dedeman Ploiesti, Prahova

De ce este importanta curatarea?

Suntem invatati sa investim in produse de calitate pentru a ne bucura de confort si pentru a face o investitie pe termen lung. Acest lucru este valabil inclusiv in cazul pernelor din dormitor, perne pe care le folosim in fiecare noapte pentru a beneficia de un somn odihnitor. In acelasi timp, intretinerea pernelor inseamna spalarea periodica si inlocuirea fetelor de perna la intervale regulate de timp. Astfel consideram ca avem perne curate si pe care putem dormi linistiti.

Toate cele anterior amintite ne asigura confort ridicat cand punem capul pe perna si perne curate pe care sa dormim relaxati. Insa fara curatarea profesionala a pernelor, acestea pot fi o sursa importanta pentru dezvoltarea sau intretinerea anumitor alergii respiratorii sau alergii la nivelul pielii. Pentru a preveni astfel de situatii nedorite, putem sa apelam la serviciile profesionale pentru curatarea pernelor.

Importanta curatarii profesionale a pernelor

In momentul in care pernele pe care le avem acasa si pe care dormim zi de zi sunt cu umplutura naturala de puf si de pene, vorbim despre perne foarte delicate la atingere, care sunt moi, cu o forma flexibila si care sunt menite a fi utilizate timp indelungat atata vreme cat sunt corect intretinute.

Pe de alta parte, folosirea zilnica timp indelungat a pernelor implica adunarea de praf in interior, de transpiratie sau chiar de piele moarta la nivelul materialelor din perne. Toti acesti factori contribuie la aparitia acarienilor si a microbilor. La randul lor, microbii si acarienii care se dezvolta in perne pot duce la dezvoltarea de alergii, probleme respiratorii sau chiar probleme de natura dermatologica.

Pentru a combate aceste riscuri nu este suficienta spalarea periodica a pernelor sau a fetelor de perna. Este necesara curatarea profesionala a tuturor pernelor la un interval de 6 luni si aerisirea constanta a pernelor. Doar astfel vom putea evita aparitia acarienilor si a microbilor in perna.

Curatarea si reconditionarea profesionala a pernelor

Chiar daca foarte multa lume considera ca spalarea pernelor, aerisirea acestora si spalarea fetelor de perna sunt actiuni suficiente pentru a beneficia de perne curate, trebuie spus ca lucrurile nu stau chiar asa. Pentru o perna igienizata si curatata corespunzator este nevoie sa apelezi la o firma profesionista pentru a beneficia de astfel de servicii.

Serviciile profesionale pentru curatarea si reconditionarea pernelor inseamna inlocuirea dosului pernei din material de calitate si foarte dens pentru a nu permite trecerea penelor si a pufului. Urmeaza dezinfectarea si curatarea penelor din perna veche prin expunerea umpluturii la lampi cu raze ultraviolete antibacteriene. Rolul acestor raze este de a elimina acarienii si microbii care s-au putut strange in interiorul pernelor.

Ulterior penele sunt omogenizate, infoiate si curatate de reziduurile care au ramas in urma descompunerii penelor. In etapa finala se va redimensiona marimea pernelor, daca clientul o cere, si se va da un aspect pernei care va arata exact ca o perna noua. Dupa aceasta procedura, pernele vor arata impecabil, vor fi curate, parfumate, moi si ferme. Numai bune pentru un somn odihnitor in fiecare noapte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top